Vad finns det för naturresurser i Colombia?

Vad finns det för naturresurser i Colombia?

Vad finns det för naturresurser i Colombia?

Colombia har enorma naturrikedomar, som bara delvis utnyttjas. Av dem som tas tillvara märks olja, naturgas, kol, guld, järn, koppar och smaragder.

Vad är det för klimat i Colombia?

Colombia är det enda landet i Sydamerika med kust mot både Stilla havet och Karibiska havet. Geografin domineras av två ytterligheter: Andernas mäktiga bergmassiv i väster och Amazonas platta regnskogsområde i öster. Klimatet är övervägande tropiskt. Colombia är 2,5 gånger så stort som Sverige.

Vad är Colombia mest känt för?

Colombia är ett land rikt på naturresurser och har ett klimat som är perfekt för exempelvis odling av kaffe, snittblommor och allehanda frukter. Den viktigaste exportvaran är kaffe av hög kvalité som odlas uppe i de höga bergen. Colombia är näst största exportör av kaffe efter Brasilien.

Vilka mänskliga rättigheter kränks i Colombia?

D. Under de senaste månadernas har våldet trappats upp i landet, med systematiska kränkningar av de mänskliga rättigheterna, utpressning, kidnappningar, mord, narkotikahandel och påtryckningar på och tvångsförflyttningar av civilbefolkningen.

Vad är Colombias National rätt?

Bandeja Paisa anses vara Colombias nationalrätt och är en rätt som består av ris, röda bönor, chorizo, köttfärs, avocado, ägg, morchilla, chicharron, arepa och kokbanan. När det kommer till colombiansk mat så är Bandeja Paisa ett måste att smaka. Det är riktigt gott!

Hur är kulturen i Colombia?

Musik och dans har en central roll i det colombianska kulturlivet. Musiken förenar influenser från andinska toner i söder, karibiska rytmer i norr och arvet från Spanien. Arvet från urfolk, afrocolombianer och européer återspeglas också i andra kulturyttringar.

Relaterade inlägg: