Vilken är den mest spelade jullåten i världen?

Vilken är den mest spelade jullåten i världen?

Vilken är den mest spelade jullåten i världen?

På den internationella listan finner vi förstås Mariah Careys ”All I Want for Christmas is You” högst upp, med Wham och ”Last Christmas” hack i häl. Det är svårt att skriva en ny jullåt som blir en riktig klassiker – när december kommer tenderar vi att återvända till samma låtar, år efter år.

Vilken är den mest sålda jullåten?

Att White Christmas är den mest sålda jullåten genom tiderna råder det ingen tvekan om. Guinnes World Record gjorde 2007 en noggrann undersökning och beräknade att singeln White Christmas sålts i hisnande 50 miljoner exemplar. Texten och musiken skrevs 1941 av Irving Berlin.

Vilken låt drar in mest pengar?

"Happy Birthday" är den låt som genom tiderna har dragit in mest pengar i royalties. Det skriver sajten Celebrity Network.

Hur mycket tjänar Wham på Last Christmas?

"Last Christmas" julens kanske mest trallvänliga dänga släpptes av inga mindre än medlemmarna från Wham! år 1986 och pengarna i form av royalties för låten har rullat in sedan dess. 3,4 miljoner svenska kronor per år för att vara exakt.

Hur mycket har All I Want For Christmas Is You?

Räck upp en hand om du också lyssnat på “All I Want For Christmas Is You” i jul. Tänkte väl det. En ny studie från The Economist berättar att Mariah Carey har tjänat mer än 60 miljoner dollar, ungefär 500 miljoner kronor, med sina rättigheter till låten.

Hur mycket pengar har All I Want For Christmas spelat in?

För några år sedan räknade The Economist ut att låten dragit in över 511 miljoner kronor bara i royalties, och då räknas inte pengarna för de uppskattningsvis 16 miljoner exemplar singeln sålts i.

Relaterade inlägg: