Hur fungerar kinaschack?

Hur fungerar kinaschack?

Hur fungerar kinaschack?

Kinaschack är ett brädspel som går ut på att flytta färgade, ofta kulformade spelpjäser över ett stjärnformat bräde fyllt av hål. Spelet kan spelas av 2–6 spelare. Man flyttar pjäserna genom att låta dem förflyttas ett steg, alternativt "hoppa" över andra pjäser (ibland i multipla hopp) om det är möjligt.

Hur svårt är schack?

Schack kräver logiskt tänkande. Som nybörjare kan det vara svårt, men med tiden lär man sig de olika pjäsernas rörelsemönster och kan därför lära sig logiken inom schack. Om man tycker om schack väldigt mycket kan man gå med i en schackklubb med likasinnade och därmed skaffa nya vänner att umgås med.

Hur spelar man Kina schack?

Varje spelare får 10 spelpjäser i en färg på en sida av spelplanen. Målet är att förflytta pjäserna till motsatta sida. Det gör man genom att flytta en pjäs åt gången ett steg. Om det finns en pjäs mellan din pjäs och en tom ruta kan du hoppa över den pjäsen.

Hur spelar man kinesisk schack?

Spelet kan börja Den yngsta spelaren börjar och turen går vidare medurs. När spelaren står på tur tar han en av sina spelpjäser och flyttar den till ett av de närliggande hålen ELLER hoppar över en eller flera spelpjäser. Varje hopp måste göras över en närliggande spelpjäs och till ett tomt hål precis bakom den.

Vad krävs för att bli bra på schack?

Oavsett hur duktig du är på schack så kan du alltid bli bättre....

  1. Se till att du kan reglerna. ...
  2. Spela mängder av schackpartier. ...
  3. Granska och lär dig från dina partier. ...
  4. Se till att öva schackpussel. ...
  5. Studera grundläggande slutspel. ...
  6. Slösa inte tid att memorera öppningar. ...
  7. Dubbelkolla alltid dina drag.

Hur spelar man Checkers?

Spelet spelas genom att man flyttar spelbrickor diagonalt framåt på de svarta rutorna ett steg i taget eller genom att hoppa diagonalt över en motståndarbricka om det finns en tom ruta bakom. Man spelar endast på de mörka rutorna. Spelaren med mörka brickor gör första draget, om inte något annat överenskommits.

Hur spelar man Halma?

Målet är att förflytta alla sina pjäser från den egna basen till basen i motstående hörn. Varje gång det är en spelares tur att spela kan denne antingen flytta en av sina pjäser från rutan den står på till en intill-liggande ruta eller hoppa över en eller flera andra pjäser i sekvens.

Relaterade inlägg: