Vad heter de rosa blommande träden i Kungsträdgården?

Vad heter de rosa blommande träden i Kungsträdgården?

Vad heter de rosa blommande träden i Kungsträdgården?

Stockholms körsbärsträd blommar vanligtvis i mitten av april. Och varje år drar de till sig soltörstande Stockholmare som vill få en skymt av de vackra rosa blommorna, kanske ta en bild eller två. Kungsträdgårdens avenyer är populärast, och parkens centrala läge gör den lättåtkomlig för många.

Vad är det för träd i Kungsträdgården i Stockholm?

Man kan lugnt säga att jag inte var ensam om det, de båda alléerna med körsbärsträd var välfyllda med människor som fotograferade träden och tog selfies med körsbärsblommorna. De japanska körsbärsträden har funnits i Kungsträdgården sedan 1998 och är prydnadskörsbär av sorten Prunus 'Accolade'.

När kom körsbärsträden till Kungsan?

De japanska körsbärsträden har funnits i Kungsträdgården sedan 1998 och är prydnadskörsbär av sorten Prunus 'Accolade'. Träden kan bli 70 år gamla så förhoppningsvis får vi njuta av de här blommorna i Kungsan i många år framöver. På söndag den 28 april kl 13.00 – 17.00 firas Körsbärsblommans Dag i Kungsträdgården.

När är Körsbärsblomningen i Stockholm?

Under körsbärsblommorna – en utställning om symbolik, känslor och engagemang pågår 12 april – 10 maj. Varje år vallfärdar tusentals människor till Kungsträdgården för att njuta av den korta körsbärsblomningen.

Vad är det för träd i Kungsträdgården?

Parkens gröna stomme består av strama alléer av lindar och körsbärsträd.

Relaterade inlägg: