Är universitet stressigt?

Är universitet stressigt?

Är universitet stressigt?

Livet som student innebär att du möter och hanterar olika typer av utmaningar. Ofta ställer många höga krav på sig själva och sina prestationer, vilket kan leda till att man känner sig stressad. Då är det viktigt att hitta en balans mellan aktivitet och vila.

Hur stressade är gymnasieelever?

Även om de flesta som går gymnasiet uppger att de mår mycket eller ganska bra i sin vardag så är stress vanligt förekommande. 47 procent av flickorna på gymnasiet känner sig stressade. Bland pojkarna är motsvarande siffra 16 procent. Stress kan bero på olika saker, bland annat på läxläsning.

Vad ska jag göra om jag får ångest av att gå till skolan?

Här är några tips på vad du kan göra: Prata om dina svårigheter med skolkuratorn eller någon annan vuxen som du litar på. Det kan hjälpa mycket. Kanske kan den du pratar med stötta dig så att du kommer iväg på morgnarna. Att vara ensam hemma och må dåligt och ha ångest är det absolut sämsta alternativet.

Vad bör du undvika medan du studerar?

undviker du studiestressen

  • Ta hand om dig själv. Ät, sov och motionera regelbundet. Låter enkelt men är svårare i praktiken.
  • Planera dagen utifrån tiden istället för uppgifterna. Gör ett schema för dig själv när du ska plugga och unna dig sedan att vara helt ledig.
  • Perfektionism kan vara förlamande.
BE

Hur påverkas gymnasieelever av stress?

Resultaten visade att många gymnasieelever är stressade, och symptomen som de uppgav var då till exempel brist på kontroll, oro, uppgivenhet, spänning, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter och kortsiktigt tänkande.

Relaterade inlägg: