Vad är fördelen med Airfryer?

Vad är fördelen med Airfryer?

Vad är fördelen med Airfryer?

Luften inne i en Airfryer cirkulerar betydligt snabbare än de flesta varmluftsugnar, vilket innebär att tillagningstiden oftast är kortare. En annan, mer markant skillnad, är att den snabbcirkulerande varmluften gör att ingredienserna får en krispig stekyta samtidigt som insidan förblir härligt saftig.

Hur får man frasiga pommes i Airfryer?

Om du friterar egna pommes i Airfryern krävs endast en matsked för att de ska bli goda och krispiga. Ett tips är att blötlägga pommesen i kallt vatten 30 minuter innan tillagning. Detta för att dra ur stärkelse ur potatisen, vilket i sin tur bidrar till en krispig yta senare.

Vad kan man köra i en Airfryer?

Airfryer, apparaten som ”friterar” din mat med hjälp av varm luft och minimalt med olja har snabbt blivit en favorit. Men du vet väl att du kan använda din varmluftsfritös till så mycket mer än bara pommes? Testa att luftfritera dina grönsaker, korvar, bananer, vårrullar – eller varför inte steka fiskpinnar!

Kan en Airfryer börja brinna?

Om du lägger bakplåtspapper eller aluminiumfolie i din Philips Airfryer utan att lägga mat ovanpå kan bakplåtspappret eller aluminiumfolien sugas in i värmaren och börja brinna.

Hur använder man en Luftfritös?

I en airfryer kan du simulera fritering utan att behöva sänka ner maten i olja. En fläkt cirkulerar varmluft i hög hastighet, mycket högre än i en varmluftsugn. Effekten blir att maten tillagas snabbt och jämnt och den får både smak och konsistens av att vara friterade.

Relaterade inlägg: