När blommar Aroma?

När blommar Aroma?

När blommar Aroma?

Äpple 'Aroma' är krukodlad och härdig i växtzon 1-4. Trivs bäst i sol till halvskugga på väldränerad växtplats där jorden bör vara mull- och näringsrik. Bra att hålla jorden fuktig under varma/torra perioder. Blommar vackert i maj med rosavita blommor.

När blommar äpple?

I Sverige blommar äppelträdet med vita och rosa vackra blommor i maj och juni. När sedan äpplet blir moget beror på vilken sort det är, men skördetiden för äpplen håller i sig från slutet av sommaren och under hela hösten.

När mognar Aroma?

Aroma. Saftigt och krispigt äpple som är brukar mogna i mitten-slutet av september. En av våra större sorter som vi själva sorterar och har på lager fram till mars.

Varför blir det inga blommor på äppelträdet?

Svar: Anledningen till att äppelträden inte blommar ännu vid 5 års ålder är just att de växer så kraftigt. Beslutet om att inte beskära dem är helt rätt och kommer att medföra att de kommer i blom snabbare. Det är så att ju mer man beskär ett träd, desto mer svarar trädet med tillväxt.

När blommar fruktträden i Skåne?

Blomningen sker i slutet av april och början av maj. Var? Furutorpsparken i Helsingborg (se en fotografering därifrån här) har fina körsbärsträd. Även Nya Torg och Stadsparken i Ängelholm brukar vara rosa och fina på våren.

Relaterade inlägg: