Vilka däck rullar lättast?

Vilka däck rullar lättast?

Vilka däck rullar lättast?

Lättast rullar Goodyear Efficient Grip och snittet i bränsleförbrukningstesterna ger 0,699 liter per mil vilket ska ställas mot testets tyngst rullande och törstigaste däck AGI Proline.

Vilka däck märke är bra?

Bäst i test blev Michelin Primacy 4 som med sitt goda grepp, låga rullmotstånd och bränsleförbrukning tog hem 61 poäng. På delad andraplats hamnade Goodyear EfficientGrip Performance 2 som bedöms att vara ett toppendäck utan brister. Det andra däck som delade andraplatsen var Nokian Hakka Blue 2.

Vilka hjul har minst rullmotstånd?

Större hjul, allt annat lika, har lägre rullmotstånd än mindre hjul. Detta beror bland annat på att större hjul medför att för samma last kommer en mindre del av sidoväggarna att flexa.

Vilka däck har lägst rullmotstånd?

DESSA TRE DÄCK HAR LÄGST RULLMOTSTÅND Continental eco contact 6 är ett högteknologiskt däck med betyget A i bränsle. Däcket har fått bra kritik, har även A i våtgrepp. Dunlop sport blueresponse är ett billigare alternativ som också är A klassad enligt rullmotstånds-tabellen.

Vad är åretrunt däck?

Året runt däck, eller allrounddäck som det ibland kallas, är däck som är tillverkade för att kunna användas hela året. På så vis ska bilar med allround däck teoretiskt sett inte behöva byta till sommardäck på sommaren och vinterdäck på vintern.

Var tillverkas Mazzini däck?

Mazzini däck har snabbt blivit en succé Vi talar nu om en av Kinas största däcktillverkare. Det innebär att det är enorma volymer som det handlar om. Att det är många däck som produceras innebär i sin tur att priserna är mycket fördelaktiga. Det är kul för dig som konsument!

När är det billigast att köpa sommardäck?

Sommardäck är billigast att köpa i december och januari. Då råder lågsäsong på däckverkstäderna och kanske har några av dem även mellandagsrea där det går att göra fynd. Framåt våren blir det högsäsong för att byta till sommardäck och det märks till viss del även på däckpriserna.

Relaterade inlägg: