Kan man tejpa en ljumske?

Kan man tejpa en ljumske?

Kan man tejpa en ljumske?

Applicera en eller flera 5–7,5 cm I-tejper för att täcka in skadan. Stretcha ljumsken och starta tejpningen vid höftbenet där ofta smärtpunkten är och dra sen tejpen med måttlig stretch (muskelteknik).

Hur masserar man ljumsken?

Lårmuskeln. Värk från lårmuskelns fäste i ljumske och på insidan av knät är ett av fotbollsspelarens problem. Massera hela det streckade området . Massera gärna muskeln i förebyggande syfte.

Hur lång tid tar det för en ljumske att läka?

En mindre muskelbristning läker oftast på ett par veckor. Låt bli att belasta den skadade muskeln under några dagar, men fortsätt att röra på den. Det gör att blodcirkulationen i muskeln ökar och skadan läker fortare.

Hur länge ska man tejpa stukad fot?

Detta kan du börja med så snart som möjligt. Så snart du upplever att du kan gå på fotenska du göra det. De första 10 dagarna efter stukningen bör du dock använda en linda, tejpning eller fotledsskydd.

Kan man stödja på bruten fot?

Det kallas stukning om bara ledbanden runt fotleden skadas, men du kan också bryta fotleden. Oavsett om du har stukat eller brutit fotleden kan det göra ont och bli svullet. Det kan vara svårt att stödjafoten.

Relaterade inlägg: