Vilket märke på bromsskivor är bäst?

Vilket märke på bromsskivor är bäst?

Vilket märke på bromsskivor är bäst?

Det som kan skilja är kvaliteten som gör att vissa billiga skivor lättare slår sig och att de lättare/snabbare börjar rosta. Ate, Bosch, Zimmermann, TRW, Brembo, Textar, Valeo, Ferodo och några märken till är alla OEM-leverantörer som levererar bromsskivor till biltillverkarna, så de håller alla hög kvalitet.

Vilket märke på bromsbelägg är bäst?

Om du inte har några extra krav så fungerar vilket känt kvalitetsmärke som helst alldeles utmärkt. Bara att köpa det som blir smidigast och som passar dina inköp bäst. BMW Original, Brembo, ATE, Bosch, Textar, TRW, Jurid, Ferodo, Mintex, Febi-Bilstein, mfl. Även bättre budgetmärken som Roadhouse fungerar finfint.

Hur bra är Ridex bromsbelägg?

Oerhört nöjd med RIDEX Använder RIDEX sen flera flera år tillbaka så långt det går till alla bilar jag haft. Så länge RIDEX fortsätter leverera bra produkter/kvalitet som hittills, så är det vad jag kommer handla. Får jag ca: 70-80% av originalkvalitet till 3 gånger lägre pris så är iaf jag nöjd.

Är Brembo bromsskivor bra?

​Forskning och utveckling, tester i laboratorium och på gatan, produktion och distribution: kontrollen över hela produktionscykeln gör det möjligt för Brembo att erbjuda en rad bromsskivor med utmärkt prestanda, pålitlighet, hållbarhet och komfort vid alla användningsförhållanden.

Vad ska jag ha för bromsskivor?

Alla bromsskivor på bilen har en minimum tjocklek som de inte får understiga. Händer detta så kan det bli farligt då skivorna inte är konstruerade att ta hela bromsverkan från bilen under denna tjocklek. Når en bromsskiva detta tillstånd så skall den bytas ut.

Hur mycket kostar nya bromsskivor?

Priset för själva skivorna varierar men kan kosta mellan 3 kronor. Om du bara ska byta en uppsättning (och inte på alla fyra hjul), ligger priset för arbetstid, nya skivor och bromsbelägg mellan 2 5 kr. Läs mer i vårt blogginlägg om hur man förlänger bromsarnas livslängd .

Hur bra är Biltemas bromsbelägg?

Mitt bromssystem innehåller skivor, klossar, repsatser ok, rör och bromsvätska från Biltema och funkade utmärkt för att vara standard. Innan detta är dom körda 1700 mil, utom vätskan som byttes kvällen innan bankörningen. Givetvis hade racing belägg, större skivor etc. gjort bromsarna bättre.

Är TRW bromsbelägg bra?

ATE, Bosch och TRW är alla OEM-leverantörer och tillverkar och levererar bromsdetaljer till alla de stora biltillverkarna i Europa. Så kvalitetsmässigt är de nog alla ungefär likvärdiga så länge du jämför motsvarande produkter (dvs. standardbromsklossar/skivor).

Vem tillverkar Ridex?

Företaget grundades i Berlin år 2016 med anläggningar i Kina, Sydkorea, Turkiet, Italien, Malaisia och Taiwan. Vi säljer delar till 26 länder och siktar på att leverera till 150 länder år 2025. RIDEX bildelar är kompatibla med europeiska, amerikanska och asiatiska bilmodeller.

Är Bosch bromsbelägg bra?

D2016 fick märket utmärkelser i åtta kategorier från läsarna av tidningen Auto, Motor und Sport. Vidare tilldelades Bosch det innovativa priset på den amerikanska elektronikmässan CES 2016. Bromsbelägg värms upp till temperaturer så höga som 650 ° C när de används.

Hur mycket kostar det att byta bromsskivor på verkstad?

Priset för själva skivorna varierar men kan kosta mellan 3 kronor. Om du bara ska byta en uppsättning (och inte på alla fyra hjul), ligger priset för arbetstid, nya skivor och bromsbelägg mellan 2 5 kr.

Hur bra är Biltemas bromsskivor?

Ja köpte Biltemas skivor till min BMW jag har hunnit avverka ca 300 mil med dom och än så länge så funkar dom kanon. När man frågar på en verkstad så säger dom att det är bara skit, blir skeva på nolltid.

Relaterade inlägg: