Hur investera i jordbruksråvaror?

Hur investera i jordbruksråvaror?

Hur investera i jordbruksråvaror?

För att få exponering mot ädelmetaller och jordbruksråvaror handlar fondförvaltaren med terminer. Men bästa tipset för småspararen är att köpa ETF:er (börshandlade fonder, Di:s anm). ”Det finns många breda ETF:er att investera i och det går att hitta jordbruksråvaror exklusive energi.

Hur investera i ETF?

Hur handlar man ETF:er? Du handlar ETF:er precis som en vanlig aktie. De prissätts hela dagen med köp- och säljkurser och kan handlas så länge börsen är öppen. Läs mer om hur du handlar aktier här.

Varför ETF?

Eftersom ETF:er är noterade på börsen kan du handla med dem flera gånger per dag, till skillnad från vanliga fonder som handlas max en gång per dag, ibland mer sällan än så. En fördel med ETF:er är att de är billigare än till exempel aktivt förvaltade fonder eller aktiefonder.

Hur köper man råvaror på Avanza?

Avanza Markets

  1. Handla börshandlade produkter courtagefritt*
  2. I samarbete med emittenten Morgan Stanley & Co. ...
  3. Nu kan du handla utvalda globala index, råvaror, valutor och amerikanska aktier som underliggande 08:15 - 20:00. ...
  4. Handla certifikat & trackers.

Kan man köpa amerikanska ETF i Sverige?

Från och med årsskiftet 2018 är det inte möjligt att köpa amerikanska eller kanadensiska ETFer, på grund av omfattande europeiska regelverk: MiFID 2 och PRIIP. Nordnet har ett brett utbud av ETFer och flera amerikanska ETFer är dubbelnoterade på tyska listor som går bra att handla.

Relaterade inlägg: