Hur smashar man i volleyboll?

Hur smashar man i volleyboll?

Hur smashar man i volleyboll?

Smashen är ett mycket kraftigt slag där racketen svingas över huvudet och träffar bollen högt uppe i luften. Spelaren strävar att placera bollen på motståndarens planhalva så att denne inte når den för en regelrätt retur.

Varifrån kommer Sveriges genom tidernas mest framgångsrika Volleybollklubb?

Den 22 september 1948 bildades den första klubben, Köpings Lettiska YMCA, som senare kom att bli Kolbäcks VK. På tidigt 1950-tal spelade en grupp estländare volleyboll i Engelbrekts folkskola, däribland Einar Hamberg som senare var högst delaktig i volleybollförbundets bildande.

Hur roterar man i volleyboll?

Den senast inbytta spelaren enligt rotationsordningen skall lägga serven, och göra det tills poängen går till motståndarlaget. När man vinner tillbaka serven roterar man.

Måste man rotera i volleyboll?

Speluppställning. Samtliga spelare roterar så fort laget har tagit över rätten att serva från det andra laget. Liberon som sätts in tillfälligt istället för en annan spelare får dock endast spela i baklinjen. Det finns sex spelplatser, tre fram och tre bak.

Hur många är man i ett volleybollag?

Vi spelar med 6 stycken spelare på plan men det går bra att vara fler, men då roterar laget. Den personen som roteras in börjar med att serva. Bollen får studsa en gång i marken utom direkt på serve.

Relaterade inlägg: