Hur gör man ett pärlarmband?

Hur gör man ett pärlarmband?

Hur gör man ett pärlarmband?

Gör så här

  1. Välj ut Hama-pärlor i olika färger till ditt armband och bokstavspärlor till ett namn eller budskap.
  2. Trä på pärlorna och bokstäverna som du har valt ut på en elastisk tråd. Prova armbandet runt handleden för att kontrollera att det är lagom långt.
  3. Klipp av tråden och knyt ihop armbandet. Färdigt!

Hur använder man Knutgömmor?

Knutgömmor använder man till att gömma knutar eller klämpärlor i. Det finns 2 varianter. Den ena stoppar man först in tråden/wiren i öppningen på knutgömman. Därefter gör man en knut eller klämmer åt klämpärlan på tråden.

Vilken tråd till armband?

Vill du göra smycken med till exempel karbinlås så är wiretråd bra. Elastisk tråd är bra om du vill göra armband utan lås, en fördel till är att det går snabbt och lätt. Elastisk tråd finns i många olika tjocklekar och ju tjockare den är ju starkare är den.

Hur knyter man pärlor?

Pärlorna träs på silkestråden följt av en bit träns. Sedan träs tråden genom pärlorna igen och knyts mellan varje pärla. Efter sista pärlan klipps den korta trådänden av (limma knuten för säkerhet) och pärlhalsbandet träs som ovan tills de sista 3-4 pärlorna återstår. Då upprepas proceduren.

Hur gör man halsband med blommor?

Gör så här

  1. Klipp till en cirka 80 till 90 cm lång bit pärltråd. ...
  2. Gör en blomma: Trä 5 pärlor till blomblad och 1 pärla i en annan färg till pistill. ...
  3. Fortsätt trä pärlor och gör fler blommor tills du är nöjd.
  4. Knyt fast en ringögla i änden av armbandet med dubbla knutar och förstärk knuten med en liten limklick.

Hur knyter man ihop ett armband?

Gör en råbandsknop (dubbelknut) och när dra åt ordentligt. Tråden tål mycket, om armbandet knyts för löst kommer det gå upp. 4. Dra ordentligt i trådarna mellan knut och pärlor för att testa så att det håller.

Hur använder man Öglepinnar?

Hatt/Öglepinnar: Trä på pärlor direkt på pinnen, gör en ögla med en rundtång, haka fast i ex. en örkrok – Vips, Ett örhänge!

Är nylontråd elastisk?

Elastisk smycketråd av nylon, Ø 0,5 mm. Bra till pärlor o.d. Svart - rullen innehåller 10 meter tråd.

Hur pärlar man blommor på halsband?

Börja med blommorna: 4 rosa och en guldpärla. Stick in nålen genom första rosa pärlan och dra åt (= en halv blomma). Trä på 3 rosa pärlor och stick nålen genom pärlan upptill. Fortsätt med 3 pärlor (till avstånd) och blommor, tills armbandet mäter 18 cm (11 blommor).

Hur gör man ett halsband?

En liten kort kedja som du fäster i ena änden av halsbandet/armbandet som man sen hakar låset i, då kan man välja hur tajt eller löst armbandet/halsbandet ska sitta. Smart att använda på smycken man ger bort och inte vet önskad längd/storlek på. Rundtång: En tång som man gör fina öglor med på hatt/öglepinnarna.

Hur gör man knutar till armband?

Enkel glidknut: Den ena änden av snöret läggs först under den andra änden av snöret. Den ena änden ska nu föras under krysset och upp, innan den förs ner i öglan, där den dras till som en knut. Vänd armbandet/halsbandet spegelvänt och gör en likadan glidknut i den sista av de två ändarna. Ändarna klipps, nära knuten.

Vad är elastisk tråd?

Elastiskt tråd är perfekt att använda till armband och andra smycken. Ska du göra armband med bokstäver är elastisk tråd det ultimata valet. Våra elastiska trådar är alla knytbara vilket gör att du inte behöver något speciellt spänne för att hålla ihop armbanden.

Relaterade inlägg: