Vilken Kakelfärg är bäst?

Vilken Kakelfärg är bäst?

Vilken Kakelfärg är bäst?

När man ska måla kakel är det lämpligast att välja en kakelfärg som klarar av de påfrestningar som färgen utsätts för. Vanligast är att välja en kakelfärg som består av en tvåkomponent, vattenbaserad epoxifärg som kan målas direkt på kaklet utan att man först behöver grundmåla.

Vilken roller till kakel?

Innan du börjar måla är det viktigt att underlaget är helt torrt så att du inte stänger inne någon fukt under färgen. Grunda plattorna med en häftgrund, som är avsedd för svåra underlag. För ett jämnt och slätt resultat är det praktiskt att använda sig av en skumgummiroller.

Måste man slipa kakel innan målning?

Slipa kakelplattorna lätt med sandpapper med korninghet 240. Rengör sedan kakelplattorna noga med målartvätt, och låt dem torka i minst 90 minuter. Plattorna måste vara torra, rena och fria från fett innan målning. Kakelplattor målas med fördel med 2-i-1 kakelfärg – då slipper du använda dig av en grundfärg.

Hur länge ska Kakelfärg torka?

Låt första färgskiktet torka i cirka 12 timmar. Nu är det dags att lägga den sista strykningen med färg. Gör på samma sätt som första strykningen. Tänk på att ytan är yttorr efter 12 timmar, men det dröjer cirka 3-5 dagar innan den tål belastning och vattenstänk.

Kan man slipa kakel?

Med Universalklinga diamant kan du både kapa och slipa kakel, klinker, granitkeramik och marmor. Monteras i vinkelslip med ett M14-fäste.

Relaterade inlägg: