Var är bäst att sitta på teater?

Var är bäst att sitta på teater?

Var är bäst att sitta på teater?

Jag satt själv på parkett rad 3 och tyckte det var hur bra som helst, så länge du sitter i mitten. Balkong är ju alltid balkong, man kommer inte lika nära scenen. Samtidigt kan det vara mkt bättre att sitta långt fram på balkong än längst bak på parkett under balkongen.

Var sitter man bäst på Dramaten?

Teaterhuset vid Nybroplan/Almlöfsgatan är sedan 1908 Dramatens hemvist och rymmer fem scener: Stora scenen, Lilla scenen, Målarsalen, Lejonkulan och Tornrummet.

Vem äger Scalateatern?

Välkommen till Scala Idag är Scalateatern mycket mer än en teater. Vi som driver Scalateatern, Conrad och Tova Nyqvist, Henrik Dorsin och Michael Lindgren, tog över 2014 och inledde teaterns nya era med Henrik Dorsins hyllade enmansshow “Näktergalen från Holavedsvägen”.

Vilka är de bästa platserna på Göteborgsoperan?

Bäst sitter man i mitten av första balkong. Servering: Fika, öl och vin till medelpriser serveras under kristallkronorna i Göteborgs tjusigaste foajé. Rummet är dock underdimensionerat vilket gör det väldigt trångt i början av pausen.

Var sitter man bäst på Lorensbergsteatern?

De stolar som har sämst täckning är ytterplatser på balkong samt hela bänk 8, 9 och 10 på balkong. Det är även sämre täckning på några kantplatser på övre parkett. Kontakta gärna biljettkassan vid bokning så hjälper vi er att välja bra platser.

Vad spelas på Scalateatern?

Öppettider

  • Succémusikalen är tillbaka. Karl-Bertil Jonssons julafton på Filadelfia. ...
  • Petra Mede i helt ny humorföreställning. 50/50. ...
  • Nisse Hallberg är tillbaka. Tomten Är Ensam. ...
  • Petter Lennstrand och Björn Carlberg med ny föreställning. ...
  • Den Improviserade Schlager festivalen 2022. ...
  • En standupföreställning med David Sundin.

Hur lång är revyn på Scalateatern?

Det finns ändå möjlighet att korta i Scalarevyn som nu är nästan tre och en halv timme lång. Men plocka inte bort musiken som är helt underbart tonsatt, arrangerad och spelad av Per Ekdahl med orkester.

När byggdes Stora Teatern Göteborg?

Stora Teatern är en anrik byggnad. Huset invigdes redan 1859 under namnet Nya Theatern. Namnet Stora Teatern tillkom år 1880. Göteborgs Handels- och Sjöfarts Tidnings huvudredaktör, Sven Adolf Hedlund, var den drivande kraften bakom teaterns tillblivelse.

Hur många platser har Dramaten?

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.

Hur ser Lorensbergsteatern ut?

Teatern har en magnetslinga (T-slinga) som är helt nyinstallerad hösten 2015. Den går under varje stol i salongen och ger ett så optimalt ljud som det går med dagens teknik. De stolar som har sämst täckning är ytterplatser på balkong samt hela bänk 8, 9 och 10 på balkong.

Vem äger Lorensbergsteatern?

Lorensbergsteatern är även namnet på ett kommanditbolag som ägs av Kulturtuben. Från 1987 har Galenskaparna och After Shaves produktionsbolag Kulturtuben hyrt hela teatern av Göteborgs kommun.

Relaterade inlägg: