Vad betyder färgerna på franska flaggan?

Vad betyder färgerna på franska flaggan?

Vad betyder färgerna på franska flaggan?

Den franska trikoloren innefattar tre olika färger. Frankrikes regering skriver att den röda och blåa färgen representerar Paris. Det vita fältet representerar den sista kungen och den rojalism som nu är avskaffad.

Vad betyder Tricoloren?

Historik för trikoloren trikolor(en), den franska fanan (1789), av franska tricolore, ursprungligen lärd bildning av latin tri-, tre, o. color, färg (se kulör); efter de tre färgerna blått, vitt o. rött, av vilka vitt var kungahusets o. blått o.

Vad står trikolorens färger för?

Trikolorens historia är väl dokumenterad. Blått och rött var de traditionella färgerna för staden Paris, väl synliga på stadens gamla vapensköld. Färgerna förknippades med stadsbornas mest populära skyddshelgon, Sankt Martin (blått) och Sankt Dionysius (”Saint Denis”, rött).

Hur ser trikoloren ut?

Vill du köpa flaggan klicka här! Frankrikes flagga är en trikolor med vertikala fält i blått, vitt och rött. Flaggan kallas ofta för trikoloren, eftersom det är en trikolor (tre färger). Flaggan började användas under franska revolutionen och antogs officiellt 15 februari år 1794 av nationalkonventet.

Vad står Belgiens flagga för?

Belgiens flagga består av tre lika breda vertikala fält i svart, gult och rött (räknat från vänster). Flaggan är inspirerad av den franska trikoloren. Färgerna har hämtats från grevskapet Brabants vapensköld, som består av en ett lejon i guld med röda klor och röd tunga mot svart bakgrund.

Vad hände under skräckväldet?

Skräckväldet (franska: la Terreur) syftar en period under franska revolutionen efter att Första franska republiken inrättats, då massakrer och offentliga avrättningar genomfördes i stor skala.

Vilka länder gränsar till Belgien?

Artikel i Wikipedia där du kan lära dig mer om Belgien. Belgien, formellt Konungariket Belgien, är en konstitutionell monarki i Västeuropa. Belgien gränsar mot Frankrike, Tyskland, Luxemburg och Nederländerna.

Är Belgien ett land?

Belgien är en monarki med ett parlamentariskt styrelseskick. Sedan 1993 är landet en federal stat. Den består av tre regioner och tre språkgemenskaper som utgör parallella strukturer och delvis överlappar varandra.

Varför är den svenska flaggan gul och blå?

Det finns olika teorier om hur svenska flaggan blev gul och blå. Enligt legenden kom den från en vision som Erik den helige fick då han landsteg i Finland för det första svenska korståget 1157. Ett solgult kors uppenbarade sig på den blå himlen framför honom och fick honom att välja det till sin flagga.

Relaterade inlägg: