Är microblading farligt?

Är microblading farligt?

Är microblading farligt?

Som med alla skönhetsingrepp föreligger faktiskt vissa risker även med mikropigmenteringen. Infektioner kan uppstå (mycket sällsynt), dessa kan dock undvikas så gott som helt om man följer de instruktioner som fås för efterbehandling, tills att det behandlade området har läkt.

Är microblading bra?

Microblading är ett bra och naturligt semi-permanent smink för fylliga ögonbryn. Det skiljer sig mycket från billiga permanenta sminktatueringar. en mycket lägre kvalitet, ofta saknar utförarna gedigen erfarenhet.

Får man ärr av microblading?

Om en Microblading är korrekt utfört av en utbildad behandlare så ska det inte orsaka några ärr. Detta är en semi permanent tatuering som inte går lika djupt som en vanlig tatuering.

Vad är skillnad mellan microblading och 3D ögonbryn?

Microblading skapar 3D ögonbryn med hårstrå-liknande effekt, men eftersom man använder knivblad kan man bara göra uniforma streck. Maskiner däremot, som har en tunnare nål, kan skapa strån med spets och mer levande form. Det gör att man kan få ett helt annat djup i designen samt till och med korsa strån.

När ska man inte göra microblading?

- Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning. – Vid vissa andra sjukdomar och medicinering kan du behöva ett läkarintyg. Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att vi har möjlighet att ta ställning om behandling kan genomföras eller inte.

Vem kan inte göra microblading?

Du är INTE lämplig att göra microblading om du är/har: - Hjärtsjukdomar över lag, okontrollerat högt blodtryck eller bara allmänt dålig hälsa.

När går microblading bort?

Microblading är en semipermanent tatuering. Det betyder det inte sitter i livet ut. Därmed bleks den konstant med tiden. Gör du dessa saker hjälper du till med blekningen lite mer, är du försiktig med det sistnämnda så sitter färgen så klart mycket bättre och bleks i sin egna takt.

Varför inte microblading gravid?

Kan jag tatuerar mig även om jag är gravid eller ammar? Det finns inga kända risker med att göra permanent makeup när man är gravid eller ammar.

Vad är en shading?

Shading uppnås genom skuggning av färgen i huden. Det blir inte streck eller strån som man får med 3D-bryn, utan mer som om du hade fyllt i dem med en ögonbrynsskugga. Resultatet blir väldigt naturligt.

Vad är 3D microblading?

Microblading, även kallat 3D Ögonbryn är en kosmetisk tatuering av ögonbrynen. Tekniken går ut på att man ristar in tunna snitt i överhuden med hjälp av ett tunt blad. Snitten fylls med färg och skapar en illusion av hårstrån.

Hur ofta ska man göra microblading?

Behandlingen hållet olika länge på olika personer. Normalt behövs en påfyllning från ca 10-18 mån. Vissa får fylla på oftare, ungefär var 6e månad. Efterbehandlingen är 70% av resultatet.

Relaterade inlägg: