Vad är en Michelinstjärna?

Vad är en Michelinstjärna?

Vad är en Michelinstjärna?

Skulle en restaurang få en Michelinstjärna betyder detta att restaurangen är en väldigt bra restaurang inom dennes kategori. Skulle restaurangen däremot få två stjärnor innebär det istället att maten varit utmärkt lagad och att restaurangen är värd att åka till oavsett var den är placerad geografiskt.

Vad är en michelinkrog?

Michelin guiden startade som en vägatlas för Michelins däckkunder. På den tiden betydde en stjärna ”här kan du tryggt äta utan konsekvenser”. Två stjärnor var ”om du passerar här så stanna och ät” och tre stjärnor ”om du är hungrig så är denna krog värd de extra 20 km på din resa i fel riktning”.

Hur får man Guide Michelin?

Det enklaste sättet för den som vill en Michelin-stjärna är att kontakta Michelin och be dem komma och göra en bedömning av din restaurang eller dig som kock. Man kan nämligen en Michelin-stjärna som kock också, även om man inte har en restaurang i sig.

Vad betyder tre stjärnorna i Guide Michelin?

Två stjärnor i guiden betyder att restaurangen ”är värd en omväg” och tre stjärnor betyder att restaurangen ”är värd en resa i sig.” Resterande intryck som service, miljö och liknande belönas med korslagda bestick där 5 bestick är den högsta i graden.

Hur många stjärnor kan man få i Guide Michelin?

Guide Michelin, den prestigefulla guideboken för gastronomer. Man kan ha 1, 2 eller 3 stjärnor i guiden, och endast de bästa av de bästa utmärks med en 3e stjärna.

Relaterade inlägg: