Är kajak bra träning?

Är kajak bra träning?

Är kajak bra träning?

Kajakpaddling är en utmärkt aktivitet både för avkoppling och träning. Oavsett om ditt mål är med paddlingen så utmanar den likväl din fysiska som din mentala förmåga. Att paddla i blåst eller hålla balanserad och stabil kurs i svall kräver fysisk och mental styrka samt en hel del teknik.

Vad behöver man för att paddla?

Du ska kunna paddla obehindrat med flytvästen på och den ska sitta så stadigt så att den inte glider på kroppen och inte heller glider av kroppen om du hamnar i vattnet. För icke simkunniga rekommenderas alltid räddningsväst. Bada gärna med flytvästen för att se hur den fungerar i praktiken.

Vilka muskler ska man träna för att paddla kajak?

Vid ett paddeltag används i stort sett alla kroppens muskler. Rygg, armar, bröst och axlar är de muskelgrupper som får jobba mest. Mag- och benmuskler används också då kraften från paddeltagen delvis kommer från benen och magmusklerna aktiveras för att stabilisera rörelsen.

Vad ska man tänka på när man paddlar?

Det är viktigt att alltid ha flytvästen på – och att den är knäppt – oavsett väder, vind och vattendjup. Du ska kunna paddla utan hinder med flytvästen, men den ska sitta så pass stadigt så att den inte glider på kroppen eller när du hamnar i vattnet. Bada gärna med flytvästen för att se hur den fungerar i praktiken.

Vad gör svenska kanotförbundet?

Träning, utbildning och inspiration på Röda Tråden-läger Den gångna långhelgen var en populär lägerhelg runtom i Kanotsverige! Bl. a. arrangerades två ungdomsläger inom ramen för satsningen "Röda Tråden, Slätvatten".

Relaterade inlägg: