Vad är skillnad mellan SDS-plus och SDS Max?

Vad är skillnad mellan SDS-plus och SDS Max?

Vad är skillnad mellan SDS-plus och SDS Max?

Fästet finns i två varianter: SDS-Plus och SDS-Max. De två varianterna är så gott som identiska i utförandet. Den största skillnaden är storleken. För de allra flesta gör-det-själv-uppgifter räcker det med en borrhammare till ett SDS-Plus-fäste.

Vad är en SDS borr?

SDS-plus är den standard som alla tillverkare använder sedan 80-talet. Borrar med det här fästet kallas även Hiltiborr då den första modellen togs fram av företaget Hilti. Företaget Robert Bosch vidareutvecklade fästet som sedan fick det märkesneutrala namnet SDS+ eller SDS-plus.

Hur många joule till borrhammare?

Hem & Hyra testar åtta borrhammare
Cirkapris1 800 kronor
Effekt:750 watt
Max borr betong/metall/trä millimeter
Slaghastighet/min5 200
Slagstyrka:2,7 joule

Vad betyder SDS?

Datablad eller SDS (Safety Data Sheet) används ofta som en förkortning eller ett annat ord för säkerhetsdatablad. Ett säkerhetsdatablad innehåller viktig information om kemikalien så att användarna vet hur de ska skydda sig själva och miljön mot oönskade skador.

Vad behövs för att borra i sten?

Borra hålen med en borrmaskin och borrstål avsett för sten. Borrstålet ska ha en diameter på mellan 35 och 45 mm, så det krävs en väldigt kraftig borrmaskin. Maskin med tillhörande borrstål finns att hyra hos en maskinuthyrare.

Hur förkortas Sydsvenskan?

SDS, förkortning för Sydsvenska Dagbladet Snällposten.

Kan man borra hål med en skruvdragare?

Du använder fel borrmaskin En enkel borrskruvdragare fungerar ofta utmärkt till trä, gips eller plast, men om du ska borra i betong behöver du en slagborr eller borrhammare (med slagfunktionen påslagen). Om du är osäker på vad du har för borrmaskin är det bättre att läsa manualen än att chansa!

Är Sydsvenskan en pålitlig källa?

Sydsvenskan driver en politisk agenda och förvränger nyheter. Negativa saker om massinvandring undviker de att skriva. Vänsterextremister hyllar Sydsvenskan som "folkhjältar" som kastar gatsten mot Polis. Sydsvenskan drivs av ett starkt hat mot svenskar och gillar att sprida fake-news och hetsa mot Sverigedemokraterna.

Relaterade inlägg: