Hur bred blir astilbe?

Hur bred blir astilbe?

Hur bred blir astilbe?

saxatilis är synonym med A. japonica var. terrestris och dessa småväxter med sina 8-10 cm höjd passar bra i stenpartier. Astilbe simplicifolia är låg, bara 20-25 cm hög och ljusrosa.

När klippa astilbe?

Klipp ner plantorna på senvintern eller tidig vår. Snygga till och dressa rabatten med R-dress över hela ytan. Låga sorter kan också odlas i kruka. Plantera i U-jord eller Eko U-jord.

Hur bred blir plymspirea?

Bredd: 80-300 cm, beroende på ålder. Tillväxt: Plymspirea når snabbt sin fulla höjd, och växer sedan långsamt till på bredden, med några fler blommande stjälkar varje år.

Kan man dela plymspirea?

Jag delade en plymspirea för två år sen ungefär vid denna tiden och gav bort till min kompis. Det hör till saken att det var hemkt jobbigt att dela den, vi fick ha två grepar och höll på att bli tokiga, men till slut gick det. Och hennes fådda plymspirea tålde flytten alldeles utmärkt!

Vår trivs plymspirea?

Har lätt att trivas i olika miljöer Den överlever dock också på torr och mager mark även om den trivs bäst på något fuktiga platser i halvskugga där också blomningen blir lite långvarigare. Blomningen gynnas av sol. Full sol går bra om jorden är fuktighetshållande, det vill säga lerhaltig.

Relaterade inlägg: