Vad är en pumla?

Vad är en pumla?

Vad är en pumla?

Ordet pumla (eller pomla, pommel, polla) 'julgranskula' är ett av de mest diskuterade dialektorden på nätet på senare år. Det märks tydligt om man söker på ordet via Google.

Hur håller man en julgran vid liv?

Granar gillar kyla och därför dör de ofta snabbare i värmen inomhus. För att ge granen bättre chans att överleva bör du först låta granen stå en stund utanför huset på balkongen, innergården eller i ett svalt garage. Om möjligt, förse den också med vatten. Ställ den förslagsvis i en hink.

Vad kallas julgranskula i Norrland?

I Norrbotten och till viss del i Västerbotten, svenska Lappland och Ångermanland används det dialektala ordet pumla eller pomla i betydelsen julgranskula.

Varför röda kulor i granen?

Allt från den orange Betlehemsstjärnan till dödskallekulor och rosa plastgranar. Minns du? Det var en gång för en herrans massa jular sedan. Granen var en helt vanlig rödgran utan överdrifter pyntad med en ljusslinga, röda kulor, glitter och möjligtvis någon flagg-girlang.

Hur länge håller sig en julgran?

Sköt om din gran, så håller den längre Vattna! Massor! Kontrollera julgransfoten varje dag – speciellt i början. Om du har möjlighet, låt granen vänja sig stegvis vid temperaturförändringen från utomhus till inomhus genom att låta granen stå svalt i ett garage eller en källare en dag innan den får flytta in.

Relaterade inlägg: