Hur många sorters dahlior finns det?

Hur många sorters dahlior finns det?

Hur många sorters dahlior finns det?

Under de dryga tvåhundra år som Dahlian förädlats, har det registrerats mer än 50 000 olika sorter världen över, många av dessa existerar inte i dag men några tusen finns att hitta hos Dahlia odlare runt om i världen.

Hur många sorter dahlior finns det?

Vild, passionerad, otyglad eller stram och elegant – det finns en dahlia för varje smak och personlighet. Det finns drygt 55 000 namngivna sorter, den förekommer i alla färger utom blått och storlekarna varierar från dvärgformat till riktiga giganter med 30 cm i diameter.

Varför dör dahlior?

I så fall gäller det att vattna väldigt sparsamt i början, nästan inte alls, tills knölen börjar spira. Annars kan den ruttna. Jorden i rabatten ska helst vara mullrik, näringsrik och väldränerad. En torr backe är ingen idealplats för en dahlia.

Vilka dahlior är bäst?

Den vita dekorativa dahlian l'ancresse har varit helt fantastiskt i år. Den har blommat rikligt på långa stadiga stjälkar. Blomman är dessutom helt lagom för stjälken och den står mycket fint i buketter. I slutet på säsongen har jag märkt att vissa av blommorna får en svagt rosatonad mitt, och det är så vackert!

Hur många Dahliaknölar?

4-5 DAHLIAKNÖLAR ÄR LAGOM I EN PALLKRAGE I en pallkrage med måtten 120x80 cm får man plats med ungefär 4-5 dahliaknölar, beroende på hur stora dahliasorter man väljer. Om man endast har en pallkrage till sitt förfogande råder jag dig att satsa på lite olika sorter för att få skörd under så lång tid som möjligt.

Relaterade inlägg: