Vad är Kyanit bra för?

Vad är Kyanit bra för?

Vad är Kyanit bra för?

Kyanit symboliserar varandets stillhet. Det är en sten speciellt för tredje ögat (pannchakrat) och halsen. Den stimulerar och underlättar meditation och den hjälper oss att vara uthålliga i aktiviteter som normalt skulle göra oss trötta och energifattiga.

Vad har Karneol för betydelse?

Karneol är en sten för kreativitet, mod och styrka. Den hjälper livslusten att blomstra och komma till sin kreativa potential. Den hjälper oss att samla oss, få kontakt med magen och lyssna vart vår egen kraft är på väg.

Vad står Citrin för?

Citrin är den guldbruna varianten av kvarts. Den förekommer naturligt, men även som brända ametister eller rökkvartser. Oftast är den naturliga citrinen lite svagare i färgen än den är när den är en bränd ametist som är lite mer röd i den gula tonen.

Hur använder man karneol?

Du kan bära stenen med dig om du försöker bli gravid och under hela graviditeten. Denna magiska sten sägs nämligen stimulera viljan att älska spontant och passionerat samt lär stärka hormonbalansen. Du kan ladda karneol i fullmånens ljus, på ett ametistkluster och på en selenitplatta.

Var finns karneol?

Karneol är en utbredd sten och finns på många ställen. Karneol från Indien är mycket uppskattade och har en vacker orange-röd färg. En hel del karneol kommer till smycken marknaden från Brasilien och Uruguay. Karneol finns också i USA, Ryssland, Kazakstan, Mongoliet och andra länder.

Kan man hitta citrin i Sverige?

I Norge finns registrerat två orter där man hittat citrin, nämligen Iveland och Evje. I Sverige lär man ha hittat små kristaller i Dannemora gruvor, Uppland, samt i lösa block i Ställdalentrakten, Västmanland. I Finland lär man i Kaatiala även ha hittat citrin. Kommersiellt betecknas citriner ofta som topaser.

Relaterade inlägg: