Hur bra är Gastric bypass?

Hur bra är Gastric bypass?

Hur bra är Gastric bypass?

En Gastric bypass förändrar kroppens anatomi och matspjälkningsprocess, och därför är det större risk att göra en Gastric bypass än andra ingrepp, som Gastric sleeve. Gastric bypass är dock den metod som ger bäst resultat i förhållande till biverkningar, och som är mest väldokumenterad.

Hur länge kan man leva efter en bypass operation?

Civilstånd, utbildning och inkomst är faktorer som har tydlig koppling till livslängd efter en bypassoperation. En nyopererad 60-åring med äkta hälft eller sambo, hög utbildning och inkomst lever i medianfallet fem år längre än motsvarande person som bor utan partner och har lägre utbildning och inkomst.

Vad innebär en bypass operation?

Vid en bypassoperation öppnas bröstbenet så att thoraxkirurgen kommer åt hjärtat. Som transplantat används artärer från insidan av bröstkorgen eller vener från benen. Transplantatet sys fast vid kranskärlet så att blodet leds förbi förträngningen.

Vilken Viktoperation är bäst?

Alltsedan fetmakirurgin såg dagens ljus vid mitten av 1900-talet har flera olika operationsmetoder för behandling av fetma prövats. En av få metoder som klarat tidens test är gastrisk bypass, som praktiserats i 50 år och nu betraktas som standardingreppet mot fetma.

Hur mår man efter bypassoperation?

Vanligt att vara trött första tiden efter operationen Den första tiden kan kännas jobbig eftersom du kan vara trött och medtagen. Du får smärtlindring om du har ont. Den närmaste tiden efter operationen är det vanligt med följande: Du kan få ett överskott av vätska i kroppen som gör att du går upp i vikt.

Relaterade inlägg: