Vad menas med e-sim?

Vad menas med e-sim?

Vad menas med e-sim?

Dagarna med att lagra nummer på SIM-kort är ändå förbi för de flesta som använder Android eller iOS tack vare molnbackup, men det innebär en förändring av tänkesättet för dem som använder äldre eller billigare telefoner; du kommer inte längre att kunna byta SIM-kort till en ny telefon fysiskt.

Kan man ha 2 e-sim?

Om din mobiltelefon har stöd för det kan du ha mer än ett e-sim. Du kan dock bara ha ett e-sim aktivt åt gången. Exakt hur många e-sim du kan lagra på din enhet kan även skilja sig något beroende på vilken operatör du har. Hos Tre kan du till exempel ha upp till fem vilande e-sim och växla mellan dem vid behov.

Varför ska man ha eSIM?

I dagsläget verkar det nämligen inte finnas Android-surfplattor med e-sim. Med e-sim i stället för ett vanligt simkort i din Ipad blir du rörligare än någonsin eftersom du har med dig internetuppkopplingen var du än befinner dig. Du behöver varken wifi eller router.

Hur fungerar ett e-SIM-kort?

Exakt hur du går till väga för att aktivera ditt e-sim kan variera något mellan olika operatörer, men även mellan olika typer av enheter och tillverkare. Du hittar e-sim i mobiler och smartwatches hos Apple såväl som hos flera Android-tillverkare (framför allt Samsung).

Kan man ha både e-sim och vanligt sim?

När det gäller surfplattor med stöd för e-sim är det främst vissa modeller av Apples Ipad du har att välja mellan. I dagsläget verkar det nämligen inte finnas Android-surfplattor med e-sim.

Hur skaffar jag eSIM Comviq?

Kom igång med eSIM

  1. Öppna Inställningar i din mobil och välj Mobilnät – Lägg till mobilabonnemang.
  2. Skanna QR-koden med din mobilkamera och klicka på Lägg till mobilabonnemang. Du behöver ingen extra app för att skanna koden.
  3. Klart! Nu kan du välja vilket som ska vara ditt primära och sekundära abonnemang.

Relaterade inlägg: