Vilka fördelar eller nackdelar finns det med att ha mobiltelefon med sig överallt?

Vilka fördelar eller nackdelar finns det med att ha mobiltelefon med sig överallt?

Vilka fördelar eller nackdelar finns det med att ha mobiltelefon med sig överallt?

När det gäller mobiltelefoner är en av fördelarna att man oftast är nåbar. Det kan dock också vara en nackdel. Ibland vill man vara ifred och att då ha en telefon som ringer kan vara störande. Trots att man sätter telefonen på ljudlös eller stänger av den kan personer fortfarande mejla, lämna meddelanden med mera.

Vad är dåligt med mobilen?

3 nackdelar med mobiltelefoner Över 20 procent av alla dödsolyckor i trafiken beror delvis på distraktion från en mobiltelefon. 2. Utsätter många människor för cybermobbning. Innan vi fick tillgång till mobiltelefoner och internet var det enda sättet att reta någon via fast telefon eller i verkliga livet.

Varför är det bra att ha en mobil?

Det finns så mycket potential med vad man kan använda dagens mobiler till. Ett exempel på detta är att man bland annat kan använda mobilen för att googla en lösning på ett problem, man har mer eller mindre med sig hela Internets kunskap i sin hand vars man än går.

Hur har telefonen påverkat samhället negativt?

Ökat stillasittande En sak som digitaliseringen i allmänhet och mobiler i synnerhet har varit med och skapat är det ökade stillasittandet i samhället. Detta gäller i princip alla generationer, men kanske allra mest barn och tonåringar, de som har levt hela sitt liv med en mobiltelefon.

Hur påverkade den första telefonen samhället?

När telefonen uppfanns förändrades hela vårt samhälle. Plötsligt kunde människor prata med varandra utan att vara på samma plats. Det var många som tävlade om att först få en telefon att fungera.

Varför ska mobiler förbjudas?

Mobilens värde som hjälpmedel i skolan brukar föras fram som argument för att eleverna ska kunna ha obegränsad tillgång till sina mobiltelefoner. Men vetenskapliga studier har visat att mobilförbud i skolor leder till att eleverna lär sig mer, och att de de lågpresterande eleverna gynnas mest.

Relaterade inlägg: