Vad är fleece gjord av?

Vad är fleece gjord av?

Vad är fleece gjord av?

Fleece kan bestå av polyester (ett syntetmaterial), bomull eller ull (naturliga material), eller en blandning av polyester och bomull, och ibland även andra material. Man kan även hitta ekologiskt fleecetyg som består av återvunnet material. Eller fleecetyg av ekologisk bomull.

Varför fleece?

Fleece är töjbart och mjukt samt tål tvätt väldigt bra. Speciellt om man jämför med ull, som kan vara svårt att tvätta och något stickigt. Däremot är båda väldigt bra när det kommer till att värma. Många som inte gillar fleece säger att det är på grund av att mycket plast behövs till tillverkningen.

Hur gör man Fleecetyg?

Fleece är en lös textilkonstruktion där fibrerna är skurna och har en borstad yta. Oftast är materialet tillverkat av olja, även om det ibland kan röra sig om plast från återvunna petflaskor. Exakt hur mycket mikroplast som frigörs i tvättmaskinen från ett fleeceplagg är oklart.

Vad gör mikroplaster?

När mikroplaster tillsätts medvetet är det ofta för en skrubbande effekt, till exempel i rengöringsmedel, hudvård och kosmetika. Det används även för att tillverka konstgräsplaner. Mikroplast bildas också från slitage av syntetiska textilier som t.

Hur tillverkas en fleecetröja?

Fleecematerialet består av stickat tyg i mycket små maskor, fastän det nästan förefaller att vara vävt. Det kombineras ofta med ett innetyg och bildar då ofta ett vindtätt material, som kallas windstopper. Fleece tillverkas ibland av återvunna PET-flaskor, som malts ned, smälts och sedan spunnits till fiber.

Vad ska man ha över underställ?

Över ditt underställ bör du ha en mellanlagerströja. En plagg som du enkelt kan ta av och packa ner i ryggsäcken om du blir för varm. Viktigt att detta inte är för tätt så det lätt kan transportera fukt och värme. En smidig jacka som håller vind ute.

Relaterade inlägg: