Vad är Arnica gel bra för?

Vad är Arnica gel bra för?

Vad är Arnica gel bra för?

Arnikaextrakt används ofta för att vidga blodkärlen för ett ökat genomflöde, vilket minskar svullnader samt verkar mjukgörande för muskler och leder. Oftast är det ansträngda och utsatta muskler och sträckningar som behandlas med arnika. Massera in Arnika Gel noggrant på det aktuella området.

Vad används Arnica till?

På 1700-talet användes arnika ofta vid behandling av krämpor som t. ex. gikt, reumatism, åderbråck och veninflammation. I modern tid har det visat sig att extrakt från arnika har en antiseptisk verkan, främjar blodcirkulationen, lindrar smärta och påskyndar läkningsprocessen.

Varför ska man använda liniment?

Använder man ett liniment med antiinflammatoriska egenskaper minskar tillströmningen av inflammatoriska celler och då minskar även uppkomsten av ödem. Ödem, vätskeansamlingar, trycker på vävnader och orsakar på så sätt smärta. När ödemet minskar, minskar också smärtan.

När ska man ta liniment?

I förebyggande syfte. Linnex kan också användas i förebyggande syfte, både före och efter träning, eftersom produkten försnabbar uppvärmningen och ökar blodcirkulationen. Både träningen och återhämtningen blir effektivare eftersom effekten av Linnex håller i sig i flera timmar.

Vad är Ormsalva gjort av?

Ormsalva aktiv är ett värmande liniment som passar för massage av spända, stela muskler och leder. Innehåller Arnica Montana, chili och rosmarinolja samt mentol. Gör huden mjuk och smidig. Används i förebyggande syfte eller i samband med träning, sport eller annan fysisk aktivitet, proffesionellt eller som egenvård.

Var växer Slåttergubbe?

Slåttergubbe växer på mager, näringsfattig mark, framförallt i gamla ogödslade, välhävdade naturbetesmarker och i slåttermarker (där sådana fortfarande finns kvar och hävdas). Ibland kan man även finna den t. ex. i gles skog, i bryn, på vägrenar samt på ohävdade gräs- och ljunghedsfragment.

Varför använder man liniment på häst?

Liniment till hästar kan användas både före och efter ansträngande arbete för att blodcirkulationen ska öka och hjälper hästen till återhämtning samt förebygger träningsvärk. Kyla använder man efter träning så att blodkärlen drar ihop sig och svullnader minskar.

Relaterade inlägg: