Vilken färg har trä?

Vilken färg har trä?

Vilken färg har trä?

Egenskaper för vanliga snickeriträslag
TräslagBotaniskt namnFärg
EkQuercus roburgulbrun
EnJuniperus communisgulaktigt
Furu (tall)Pinus sylvestrisgulaktigt, kärnan mörkare
GranPicea abiesgulvit

Vilka olika sorters lasyr finns?

Man skiljer normalt mellan olje-, alkyd- och latexlasyr. Den största skillnaden mellan dessa typer ligger i deras olika förmåga att tränga in i träet. Olje- och alkydlasyr innehåller vanligen lacknafta och tränger in i träet medan latexlasyr, som är vattenburen, lägger sig mer på ytan.

Vad är Fasadlasyr?

Fasadlasyr är en vattenburen och transparent oljelasyr med lägre andel pigment än täckande färg. Färgen är däremot inte helt genomskinlig och färgpigmentet som den innehåller går att blanda i de flesta nyanser.

Vilken Täcklasyr är bäst?

Teckenförklaring
FärgLeverantörFunktion
Futura TäcklasyrButinox1
Traditionell OljefärgÖ&B1
Herregård MaximalGjöco1
Nordica MattTeknos1

Måste man Grundmåla innan Täcklasyr?

Du kan lägga på grundolja på hela fasaden om du sedan ska använda täcklasyr och lasyr. Vänta 30 minuter innan du lägger grundfärg på den oljade ytan. Om det är en gammal yta, särskilt om den vetter mot söder, kan det behövas grundmålas. Låt grundfärgen torka helt innan du fortsätter.

Vad är det för skillnad på olja och lasyr?

Både olja och lasyr ger en transparent yta som framhäver träets natur- liga ådring och karaktär. En oljad yta behöver oljas på nytt varje år medan en laserad yta håller lite längre. Vill du sätta färg på uteplatsen väljer du lasyr eftersom den är brytbar i olika kulörer.

Relaterade inlägg: